למי מיועדת אורטרוסקופיה?
אורטרוסקופיה מיועדת לאנשים הסובלים מאבנים בדרכי השתן הגורמות לכאבים ו/או חסימה. עד לפני מספר שנים ניתן היה לטפל בגישה זו רק באבנים הנמצאות בשופכן (הצינור המחבר את הכליה לכיס השתן). התפתחות המכשור מאפשרת היום גם טיפול באבני כליה באמצעות אורטרוסקופיה בתוך הכליה. שיטה זו מכונה RIRS.
באמצעות אורטרוסקופיה ניתן לטפל גם בהצרויות בדרכי השתן, לאבחן גידולים ובמקרים מסוימים להסיר אותם ללא צורך בניתוח פתוח.
מה עושים באורטרוסקופיה?
בפעולה זו מוחדר מכשיר זעיר הקרוי אורטרוסקופ ומבוסס על סיבים פייבראופטיים דרך השופכה לכיס השתן ומשם במעלה השופכן (שופכן = אורטר בלועזית ומכאן שם המכשיר). למעשה מדובר במעין "צנתור" של מערכת השתן. הדור החדיש ביותר של האורטרוסקופים מתאפיין בגמישות ויכולת תמרון מיוחדת ולכן מאפשר לפעול גם בתוך מבוכי הכליה. על מנת לרסק אבנים שהינן גדולות מכדי להישלף בשלמות, נעשה שימוש בסיב לייזר רב עוצמה המוחדר דרך האורטרוסקופ. פירורי אבן נשלפים אל מחוץ לגוף על ידי סלסלה זעירה. בתום הפעולה מוחדרת בד"כ צינורית לכליה (STENT), הפועלת כמעין פיגום זמני המאפשר לנפיחות בשופכן לחלוף וגורם להרחבתו כך שפירורי אבן יוכלו להיפלט ביתר קלות בהמשך.
מה התוצאות?
תוצאות האורטרוסקופיה טובות מאד. במקרים מסוימים, בפרט כשמדובר באבני כליה ואבנים בשופכן העליון, קוטר השופכן קטן מכדי להכיל את האורטרוסקופ. במקרים אלו יש צורך בפעולה בשני שלבים: בשלב ראשון מחדירים צינורית לכליה (STENT). הצינורית גורמת להרחבה הדרגתית של השופכן וכעבור כשבועיים ניתן להשלים הפעולה בביטחה.
אורטרוסקופיה היא פעולה זעיר פולשנית ובד"כ בטוחה אך בדומה לכל פעולה כירורגית אף היא כרוכה בסיבוכים אפשריים. הסיבוך העיקרי שעלול להיות לאחר הפעולה הוא זיהום בדרכי השתן.
למידע נוסף ובכל שאלה נשמח לסייע לך בדיסקרטיות מלאה.
התקשר לטלפון: 03-7645160 או צור קשר באמצעות הטופס באתר